Qui som

L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) és una associació sense ànim de lucre que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats amb l’objectiu d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi en les polítiques de conservació de la biodiversitat. L’ICO, essencialment, obté informació sobre els ocells i els hàbitats mitjançant el desenvolupament de projectes basats en la ciència ciutadana. Aquest projectes són possibles gràcies a la col·laboració de més de 5.000 ornitòlegs voluntaris d’arreu de Catalunya.

Tarpuna prové del quétxua (llengua dels antics Inques, parlada sobretot a Bolívia i Perú). Tarpuna significa “sembrar” i expressava la idea de que l’empresa fos un niu de propostes innovadores que aportessin millores i valors a la societat. Des d’un bon principi, Tarpuna es va plantejar treballar amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica i es va voler comprometre a que les seves activitats generessin beneficis en tots aquest tres àmbits.

Tarpuna impulsa el projecte d’Horts Socials, en el qual es pretenen: 1) Recuperar terres de finques agrícoles, 2) Oferir formació i feina a persones que estan en situacions socials vulnerables, 3) Impulsar el consum de verdures ecològiques dels Horts socials i 3) Treballar sota una organització horitzontal i participativa. En aquest context tan transversal, Tarpuna impulsa aquest projecte científic tot integrant la seva execució dins el projecte Horts Socials.

Les persones que s’encarreguen d’impulsar el projecte són:
ICO: Sergi Herrando, Marc Anton, Anna Dalmau, Oriol Clarabuch i Gabriel Gargallo.
Tarpuna: Xavier Vallès, Josep Maria Vallès, Didac Ferrer.